Fysioterapia

Fysioterapiassa selvitetään tuki- ja liikuntaelinongelmien ja -kipujen syitä.
Voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Aluksi kartoitetaan tilanteesi.
Mitä oireita esiintyy ja miten ne vaikuttavat toimintakykyysi. Mitkä ovat tavoitteesi ja odotuksesi. Tutkitaan ryhtiä, testataan liikeratoja sekä lihasvoimia ja -kireyksiä. Tulosten perusteella suunnitellaan, miten toimintakykyäsi lähdetään kohentamaan. Yleisterveytesi ja voimavarasi sekä omat liikuntatottumuksesi, harrastuksesi ja työolosi huomioidaan.
Kehonhallintaa  voidaan parantaa liikkuvuus-, lihasvoima- tasapaino- ja kehonhuoltoharjoituksillaHyvällä liikehallinnalla keho kuormittuu tasaisesti ja liikkeet ovat hallittuja sekä luonnollisia. 

Jatkossa seurataan tilanteen kehittymistä. Päivitetään suunnitelmaa ja harjoituksia tarpeen mukaan. Saat yksilöllisiä ohjeita ja vinkkejä.
Esimerkiksi nivelrikkopotilaille suositellaan puolen tunnin harjoittelua kolme kertaa viikossa vähintään kolmen kuukauden ajan. On hyvä käydä pari kolme kertaa fysio­terapeutilla, joka ohjeistaa tekemään oikean­tyyppisiä harjoitteita oikealla tekniikalla.

Varaa aika fysioterapiaan, jos
-suoriutumisesi töissä tai arkisissa toiminnoista on alentunut tai vaikeutunut
esim. niska-, olkapää-, selkä-, lonkka- tai polvikipujen vuoksi
-sinulla on haasteita lihasvoiman, lihaskireyksien tai nivelten liikkuvuuden kanssa
-tasapainosi on heikentynyt
-olet joutunut vähentämään kodin ulkopuolisia menoja tai harrastuksissa käymistä liikerajoitusten tai kipujen vuoksi.

Fysioterapia on tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimista ja terapeuttisen harjoittelun ohjausta. Fysioterapeutti antaa terveyttä ja toimintakykyä edistävää ohjausta ja neuvontaa.

Olet lämpimästi tervetullut!